Interaktív csapatépítő, épülés testnek és léleknek

A SOFTIC-ban minden évben nagy fejtörést okoz a csapatépítő témájának kiválasztása. Ebben nem segít a szoftverfejlesztési modellek ismerete és még mobil applikáció sem készült e kihívás támogatására. 2018 tavaszán is szembenéztünk a kihívással és végül egy élménydús, vidám csapatépítő nap szolgálta a csapat épülését.

Milyen csapatépítő programot keressünk szoftverfejlesztőknek?

Csapatépítő programok ezreit találhatjuk már a piacon. Ezek közt hagyományosnak mondható a céges ivászat. Ezt a programpontot mi magunk sem szoktuk kihagyni, de önmagában túl sovány program. Az, hogy adott vállalat éppen melyik lehetőséget választja a ráfordítani kívánt összegtől és a főnökség beállítottságától függ.

  • Különböző tréningek (pl.: kommunikációs, konfliktuskezelő, prezentációs, tárgyalástechnikai, stresszkezelési, személyiségfejlesztő).
  • Hagyományos csapatépítő játékok. Bizonyára mindenki emlékszik a gyerekkori nyári táborokban, vagy a gólya táborban játszatott ismerkedési játékokra.
  • A főnökök által még mindig talán a legkedveltebb az eszem-iszom.
  • Interaktív közös tevékenységek, mint például: gokart, paintball, közös wellness hétvége, vagy borvacsora.

A SOFTIC-ban népszerű az eszem-iszom, de a fejlesztőink, némi unszolás után, interaktív közös tevékenységbe is bevonhatók. Idén is ez történt!

Mire jó a közös elfoglaltság?

Minden közösségnek megvannak a maga erősségei és potenciális fejlődési pontjai. Ezek számszerűsíthetőek és mérhető mutatókra is lebonthatóak, így kimutathatóvá válik a cégen belül szervezett közös tevékenységek eredményessége.

És persze van a szubjektív megélés: Hogy érzik magukat a munkatársaink? Milyennek találják a hangulatot az irodában? Kivel szeretnek leginkább együtt dolgozni? Mi a SOFTIC-nál úgy gondoljuk, hogy az ezekre a kérdésekre adott válaszok mutatják leginkább, hogy mennyire működik jól a cég és ezek jelölik ki a lehetséges fejlődési irányokat is.

A szubjektív vélekedések cselekvéseket szülnek. És egy kis turpissággal ezek is mérhetővé tehetők. Pont egy olyan gamifikációs rendszer fejlesztésén dolgozunk, ami vizsgálhatóvá teszi a csapaton belüli együttműködést és elköteleződést. Ha érdekelnek a vállalati gamifikációs megoldások, akkor GameForTeam blogunkon sok hasznos információt találsz.

Miért tartjuk fontosnak a csapatépítőt évente legalább egyszer?

Idén két új kolléga csatlakozott már a SOFTIC csapatához. Az ő beilleszkedésük támogatása volt a csapatépítő egyik legfontosabb célja. A másik kiemelt cél a fokozott munkaterhelés okozta stressz feloldása, a munkahelytől távol, közösen, egy csapatként.

Egy-egy szervezett program feloldhatja a személyek közt húzódó konfliktusokat, és az elégedetlenebb csapattagok számára is lehetőséget nyújt problémáik felfedésére.
Állítólag, a csapatépítők hasznosságát a cégek dolgozóinak többsége általában nem ismeri el. A SOFTIC csapata kezdetben van, hogy szkeptikus, de ha a program elkezdődik, akkor már lelkes, nyitott és aktívan részt vesz ezeken az eseményeken.

FMT csapatépítés

Mi az FMT csapatépítést választottuk

Az idei év célkitűzése: a munkatársak rendszeres testmozgásra való ösztönzése. Ennek jegyében zajlott idei első csapatépítőnk. Szem előtt tartva a mozgás fontosságát és egyes kollégák introvertált személyiségét, az FMT® tréninget választottuk, mint csapatépítő programot.

Az FMT® a szamuráj mozgáskultúra hagyományainak modern korra való beültetésével jött létre, gyakorlatai a harcos hagyományokon alapulnak. Olyan technika, amely egyszerű gyakorlatokon keresztül mutat rá helytelen és megszokott reakcióinkra, viselkedésmintáinkra. Megközelítése szerint a test megszokott működési mechanizmusai tükrözik a mentális reakciókat és a szokásos viselkedési mintázatokat. És ez fordítva is igaz, így a testre, a test reakcióira való figyelés a viselkedésünkre is befolyást gyakorol. Testünk használatának javításával megváltoztathatjuk önmagunkhoz és embertársainkhoz fűződő kapcsolatainkat.

Az FMT tréning után egyből érezhető volt az oldottabb hangulat. A kollégák közt megindult egy személyesebb hangvételű kommunikáció. És ez a közös sörözés során csak fokozódott.